Hur skrotar man en bil

Hur skrotar man en bil, du som ägare skall registreringbeviset del 2 och legitimation. Om någon annan en ägaren som lämnar bilen behövs en fullmakt från ägaren. Antingen lämnar du skrotbilen själv till bilskroten eller så beställer du hämtning på skrotbilen om du av någon andledning inte kan köra bilen. 

Om du vill ha hämtning på din skrotbil i stor Göteborg ring 031-94 37 60 vi hämtar skrotbilar gratis.

 

/rostig-mazda.jpg

Har man en skrotbil som inte funkar och som är för dyr att laga, bör man skrota den. Skrotbilar kan läcka miljöfarliga vätskor. Det är fordonsägarens ansvar att lämna sin bil för skrotning när den är uttjänt.

Vi lämnar din bil till en auktoriserad bilskrot (Sjuntorps Biltjänst i Vänersborg) som skrotar din bil miljövänligt.

Kostnadsfri hämtning av komplett skrotbil för miljövänlig skrotning. Fordonet lämnas till Sjuntorps Biltjänst där den avregistreras och skrotas enligt gällande miljöregler. Saknas delar eller original katalysar kan inte gratis hämtning garanteras. 

Ring 031-943760 för att boka hämtning.

Gratis bärgning och klimatriktig hantering när man skrotar bilen Göteborg. Hos oss får man ett mottagningsbevis där det står att bilen skrotas. Innehar F-Skatt, transportförsäkring samt tillstånd från Länsstyrelsen för hämtning av skrotbilar.

 

Registreringsbevis krävs när man skrotar bilen

Vid skrotning av bil krävs alltid att registreringsbevis (del 2, gula delen) lämnas tillsammans med skrotbilen. Om ett ombud ska skrota bilen för bilägaren, fordras även en fullmakt från ägaren. Vid bärgningsbehov bör nyckel för upplåsning av rattlås finnas tillgänglig i bilen.

 

Vi samarbetar med Sjuntorps Biltjänst som är auktoriserad bilskrot.

13 Jun 2016