Sälja bil till skrot

Tjäna pengar på din uttjänta bil. Eftersom bilar består av många olika komponenter och metaller finns det nästan alltid ett skrotvärde i skrotbilen. Faktorer som avgör hur mycket skrotpremien är, metallpriset, priset på platina och palladium som finns i katalysatorer. Det är inget konstigt att bilägare vill ha betalt för en skrotbil som har ett restvärde. Numer kan man skrota bilen i Göteborg och få ersättning även vid hämtning.

Betalningen är ungefär 1 500 kr lägre vid hämtning än om man själv väljer att lämna skrotbilen till en bildemontering. För tillfället får man 5 000 kr i ersättning när man lämnar en komplett bil med original katalysator till Uffes bilskrot på Orust. Denna betalning är förmodligen bäst i Sverige. Vid hämtning betalas 2 500-3 500 kr i ersättning från Göteborg till Trollhättan. Vid vissa fall går det att få bättre betalt. I regel har nyare och tyngre bilar bättre skrotvärde.

 

Hur skrotar man en bil

Man behöver ha med sig det senaste registreringsbeviset del 2 som är gult. Skall man skrota bilen på bilskrot i Göteborg för någon annan person behövs dessutom en fullmakt från registrerad ägare. Glöm inte att töma bilen på ägodelar och sopor. De flesta skrotar begär ersättning om det finns skräp kvar i bilen.

Den som lämnar bilen skall få ett mottagningsbevis direkt på plats av bilskroten. Sedermera skall även skrotintyg skickas som bevis på att bilen är avregistrerad på Transportstyrelsen. 

2 Jan 2022