Hur mycket är skrotpremien? 3 000 kr ersättning för skrotbil

Hur mycket är skrotpremien när du skall skrota bilen. År 2007 togs skrotpremien bort men du kan fortfarande få betalt för din skrotbil. Till och med bättre betalt än när skrotningspremien fanns. En auktoriserad bilskrot tar hand om din skrotbil med sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material.

Köper skrotbilar för 1 500 kr med gratis hämtning i Göteborg.

Bilbärgning Gbg AB erbjuder 1 000 - 1 500 kr + gratis hämtning av skrotbil. Vi är en rullande bilskrot i Göteborg som hämtar din uttjänta bil hemma hos er. Hämtningsområde från Kungsbacka-Göteborg till Uddevalla vidare till Trollhättan. Bilen skall vara lättåtkomlig för bärgningsbil, komplett med original katalysator för att full ersättning ska betalas ut. Vi är auktoriserade för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen. Kampanjen gäller rullbara skrotbilar som står lättillgängligt och som är kompletta med original katalysator.

Ring 031-94 37 60 - boka bortforsling av din skrotbil

Skrota bilen få 3 000 kr ersättningen - lämna in bilen själv

Uffes bilskrot på Orust har den bästa skrotpremien i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 000 kr. Priset gäller alla skrotbilar som är kompletta med original katalysator oavsett skick och årsmodell. Uffes bilskrot säljer även nya och begagnade däck.

Kontaktuppgifter: Uffes bilskrot, Övre Hoga 126, 472 96 Varekil, Tel 0304-474 76

 

Hur mycket är skrotpremien?

För att få bästa skrotpremie måste du själv lämna skrotbilen. Om du vill kan han hämta och skrota bilen i Göteborg, skrotpremie som betalas ut är då lägre. Hämtningen är gratis och du får ett mottagningsbevis där det står att bilen skrotas. Alla bilar som skall skrotas, bärgas till Uffes bilskrot som avregistrerar fordonet på Transportstyrelsen och skriver ut skrotintyg. Vid bärgning är det skrotbilens värde som betalar en del av transporten.

Vad händer med skrotbilen på bilskroten

Första momentet var framtagning av skrotbilen med travers med placering på lyft. Golvet på arbetsplatsen var utformad som ett tråg. Detta för att ett eventuellt spill vid saneringsarbetet kunde samlas in före utsläpp i avloppssystemet. För rationell hantering var utrustningar för automatiska länsningar av olika system placerade runt arbetsplatsen. Efter dockning med lyft demonterades batteriet och utsugningsslangar för bränsle, motorolja, kylvatten placerades. Alla pumparna startades upp och samtidigt lyftes skrotbilen. Utsugningsanordning placerades i bakaxeln. Under det automatiska dräneringsarbetet demonterades katalysatorn och hjulen plockades av och placerades på en sidostation. Där sorterades däck ,aluminiumfälgar och katalysator för vidare transport till de avskilda förvaringsutrymmena. Slangarna efter dräneringen återplacerades och skrotbilen krokades åter till traversen för en kort förflyttning till nästa station. Eftersom detta företag inte demonterar detaljer till försäljning blev tiden mycket kort här. Freon, etanoltankar och vissa andra inte godkända för fragmentering togs om hand. Därefter flyttades skrotbilen till uppställningsplatsen för pressning.

Pressning

Skrotbilen som fortfarande var intakt med de tunga komponenterna motor, växellåda och bakaxlar var nu färdig för sista momentet hos skrotningsföretaget. Med truck placerades den i den gigantiska pressen, som fungerade som ett hydrauliskt pressverktyg med enorma käftar. Sakta sänktes överdelen till biltaket som trycktes ihop som fnöske och nästan ljudlöst. När motorn trycktes ihop uppstod ett knakande och knastrande som skar genom märg och ben. När pressen lyfts låg ett platt stål paket i pressen, Den placerades tillsammans med de övriga skrotbilarna på lagret i väntan på transport till ett fragmenteringsföretag. På grund av de stora kraven som ställts på skrotningsprocessen vidareutveckling, då i första hand beroende på den allt högre återvinnings- och återanvändningsgraden, gör att de olika företagen tvingats till specialisering av verksamheten. Även Bilskrotningsförordningens hårda och ovillkorliga regler och normer påverkar utvecklingen åt detta håll.

Återvinningskrav vid skrotning av bil

Slutprocessen i kretsloppet med återanvändning fragmentering och återvinning av material till förnyad produktion. Återanvändningskravet var fram till år 2015 ställt till minst 85 % av bilens vikt. Målet nåddes med god marginal men kravet höjdes till minst 95 %. Detta krav bedömdes inte som omöjligt att nå. Men intensiteten vid utvecklingsarbeten av utrustningar och lämpliga metoder bedömdes stiga med kvadraten för varje procents förbättring. Enbart kommande förbättringar inom fragmentering och återanvändande räcker inte. För ett antal år sedan bildades forumet bilproducenter, som består av representanter för tillverkare, importörer och återvinnare. Deras uppgift är att beakta kända återvinningsproblem allaredan på konstruktionsstadiet. Materialval, åtkomlighet av svårfragmenterade detaljer samt i viss utformning bearbetas i gruppen.

LÄS MER: Vad gör jag med min trasiga bil?

Antingen lämnar man bilen till ett av bilproducenternas mottagningsställe eller en auktoriserad bilskrot. Vilken bilskrot betalar bäst? För bäst betalt, lämna din skrotbil hos Uffes bilskrot på Orust.

Det finns ett antal faktorer som avgör hur mycket man får när man skrotar bilen, en viktig del är om man kan lämna skrotbilen själv eller om man behöver hjälp att transportera skrotbilen till skroten. Behöver du hämtning av bilen är ersättning lägre, lämnar du din kompletta bil får du upptill 3 500 kr. Ta med dig senaste utfärdade registreringsbevis del 2 och legitimation när du lämnar skrotbilen. Av bilskroten ska du få ett mottagningsbevis och ett skrotintyg. Detta säkerställer att fordonet blir avregistrerat och inte kan dyka upp i trafik igen.

 

Artiklar om skrotning och bilar

3 Jan 2024