Skrota bilen Göteborg, Bilbärgning Gbg AB hämtar skrotbil gratis

Skrota bilen Göteborg. Auktoriserat företag som hämtar upp skrotbilar för vidare transport till en auktoriserad bilskroten som avregistrerar fordonet. Ersättning betalas ut för kompletta skrotbilar som inte saknar några delar.

Systemet med skrotpremie och skrotningsavgift upphörde 1 juni 2007. Då avecklades även bilskrotningsfonden och producentansvar infördes. Producentansvaret medger gratis skrotning av bilar upp till 3,5 ton. Förusatt att bilen är komplett. D.v.s att inga delar skall saknas på bilen. Saknas delar kan kostnadsfri skrotning inte garanteras. För att bilägare skall få en problemfri skrotning av din bil är det viktigt att man anlitar seriösa aktörer. Auktoriserad bilskrot skall se till att bilen hanteras miljömässigt riktigt och att farligt avfall samlas in för destruktion. Användbara delar återanvänds och säljs som begagnade reservdelar på bilskroten. Övrigt på bilen skall återvinnas till minst lagstadgade 95 %.

 

Bästa betalningen när du skrotar bilen Göteborg

Har du en uttjänt bil som behöver bli hämtad? Vi hjälper dig med både skrotning och hämtning. Vårt företag Bilbärgning Gbg AB har tillstånd från Länsstyrelsen att bärga uttjänta bilar (skrotbilar). Hämtningsområdet sträcker sig från Munkedal ner till Kungsbacka, i det området utför vi även vanliga bärgningsuppdrag. vi har 2 st bärgare som vi hämtar skrotbilar med, en flakbärgare som kan ta 2 bilar åt gången samt en smidig biltransport som används när det är dåligt med utrymme. Alla bilar som skall skrotas, bärgas till en auktoriserad bilskrot som avregistrerar fordonet på Transportstyrelsen och skriver ut skrotintyg. 

Kampanj när du skrotar bilen i Göteborg - Uddevalla

Mellan Göteborg och Uddevalla betalar vi upp till 3 500 kr vid hämtning. Bilen skall vara komplett med originalkatalysator. Den skall även vara rullbar och stå lättillgängligt för att få full ersättning. Saknas delar, ring för mer information. Tel 031-94 37 60

Katalysatorn är avgasrenare som sitter på avgassystemet. Alla bilar från årsmodell 1989 har katalysator. Är den bytt till en universialkatalysator har vi ingen möjlighet att betala för bilen. Är man osäker om den är bytt, kan man ta en bild och maila till oss på [email protected]   

Hämtningen är gratis när du skrotar bilen och du får ett mottagningsbevis där det står att bilen skrotas. Innehar F-Skatt, transportförsäkring samt tillstånd från Länsstyrelsen för hämtning av skrotbilar.

Boka hämtning av skrotbilar på Tel. 031-94 37 60, om du bokar på hemsidan får även en trisslott av bärgaren när han hämtar skrotbilen.

Klicka här för att boka hämtning av skrotbil

Registreringsbevis krävs när man skrotar bilen

Vid skrotning av bil krävs alltid att registreringsbevis (del 2, gula delen) lämnas tillsammans med skrotbilen. Om ett ombud ska skrota bilen för bilägaren, fordras även en fullmakt från ägaren. Vid bärgningsbehov bör nyckel för upplåsning av rattlås finnas tillgänglig i fordonet.

Om du har tappat bort ditt registreringsbevis eller inte hittar det kan du beställa ett nytt hos Transportstyrelsen.

Gör det kostnadsfritt med ditt e-legitimation.

Klicka här och beställ registreringsbevis hos Transportstyrelsen (del 2)

Skrota bilen Göteborg. Auktoriserat företag som hämtar upp skrotbilar för vidare transport till bilskroten. Ersättning betalas ut för kompletta skrotbilar som inte saknar några delar.

Skrota bilen Göteborg. Auktoriserat företag som hämtar upp skrotbilar för vidare transport till bilskroten. Ersättning betalas ut för kompletta skrotbilar som inte saknar några delar.

LÄS MER: Skrota bilen med Bärgning

Om du har bestämt dig för att skrota bilen Göteborg och behöver hämtning av bilen. Eftersom skrotbilar klassas som farligt avfall är det viktigt att anlita ett företag som har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar. Auktorisation för skrotning av bilar är inte den samma som behövs vid bärgning av skrotbilar. Därför kan inte alla auktoriserade bilskrotar ombesörja hämtning av din skrotbil på ett lagligt sätt. Bilbärgning Gbg AB och Uffes bilskrot i Varekil är två företag som sammarbetar där Uffes bilskrot har auktorisation för skrotningen och Bilbärgning Gbg AB har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgningen. Välkommen att kontakta oss för en trygg hantering av din skrotbil.

LÄS MER: Minskade material i form av skrotbilar på bilskroten

Skrota bilen Göteborg. Bilbärgning Gbg AB hämtar skrotbilar gratis om ni skrota bilen Göteborg med omnejd, cirka 5 mil runt Göteborg. Bilen lämnas till en auktoriserad bilskrot som vi sammarbetar med. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar (farligt avfall). Välkomna att ringa 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning av skrotbilar.Hoppas alla har blivit lite klokare med, hur gör man för att skrota bilen. Lycka till med skrotningen av bilen!

Bilbärgning Gbg AB hämtar skrotbilar gratis om ni skrota bilen Göteborg med omnejd, cirka 5 mil runt Göteborg. Bilen lämnas till en auktoriserad bilskrot som vi sammarbetar med. Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar (farligt avfall). Välkomna att ringa 031-94 37 60 för att boka gratis hämtning av skrotbilar.Hoppas alla har blivit lite klokare med, hur gör man för att skrota bilen. Lycka till med skrotningen av bilen!

15 Nov 2018