Till slut hamnar fordonet på bilskrot i Göteborg

Allt har en begränsad levnadslängd, även bilar. Inget håller för alltid. Tidvis går det att laga och reparera. Men till slut hinner tiden ikapp en gammal bil. Då lagningskostnaden överstiger bilens värde vet man att tiden för skrotning har kommit. Många står i valet och kvalet eftersom det kan kännas tufft att skrota sin bil som man har ägt länge. Ge din bil ett värdigt slut hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg. Det tjänar både du och miljön på. Alla fordon hanteras miljöriktigt och de med original katalysator betalas det ut ersättning för.

 

 

Värdet på uttjänta bilar i Göteborg

Pengarna man får för en skrotbil idag är dessutom betydlig bättre än när den obligatoriska skrotningspremien fanns. Hur mycket är skrotpremien idag. Skrotvärdet när man säljer sin bil för skrot är mellen 2000 – 4000 kr för kompletta skrotbilar som lämnas in för bildemontering. Det finns flera faktorer som styr priset. Bland annat om du lämnar fordonet själv till skroten eller om den behöver hämtas. Skicket på bilen avgör hur många bildelar som kan skruvas ner för försäljning. Bilmärken skiljer en del i skrotvärde. Exempelvis värderar bilskroten exklusiva bilar som Cadilac högre än bilar som Seat Ibiza. Årsmodell är heller inte oväsentligt. Nyare reservdelar har ett bättre värde.

Bilskrot i Göteborg sköter både skrotning & hämtning

En bilskrot kan både betala och hämta bilen. Om du anlitar rätt aktör vet du att allt farligt avfall kommer hanteras efter gällande regler och lagar. Du behöver inte ens transportera bilen till skroten för att bli av med den. Den biten och allt pappersarbete med registreringsbevis och avregistrering sköter skroten. Att skrota bilen i Göteborg måste ske säkert och med omtanke om vår miljö. Alla ohälsosamma ämnen som är skadliga för människor och djur omhändertas på bästa sätt. En auktoriserad bilskrot har krav från Länsstyrelsen att deras arbete utförs med minimal miljöpåverkan.

17 Jan 2022