Hur blir man av med en gammal bil

Numera är det enkelt att bli av med äldre fordon. Eftersom även gamla fordon har katalysator kan man till och med få ersättning hos bilskrot i Göteborg som både hämtar och skrotar den. Anlita företag som ger dig ett kvitto vid försäljning eller ett mottagningsbevis ifall du skrotar bilen. Vid båda fallen behövs registreringsbeviset del 2 för att avfärda dig som ägare.

Du kanske har en bil som har stått i ett garage eller ute på din uppfart i flera år. Den varken startar eller rullar på sina fyra hjul. Klarar man inte av att starta bilen eller att bogsera bort bilen blir man tvungen att ringa hem en bärgare som utför arbetet. För att komma i kontakt med en bärgare just i din kommun är det lättaste sättet att ta kontakt med bilskroten som ligger i ditt lokala område eller att googla fram ett nummer till en bärgningstjänst.

 

 

Enkelt att skrota gammal bil med katalysator

 

Om man ska skrota bilen Göteborg bedöms fordonen i två grupper. Fordon utan katalysator har inget värde. Medans originalkatalysator ökar värdet och underlättar möjligheten att få en betalning vid eventuell skrotning. Först måste bilägaren känna till, att det är endast en auktoriserad bilskrot, som kan utfärda skrotintyg till Trafikstyrelsen för avregistrering. Och så länge fordonet är avställt måste vägtrafikregisteravgift betalas. Det är lätt att förväxla avställning med avregistrering. När man vill bli av med en gammal bil för alltid måste den därför lämnas in, med registreringsbevis och eventuell fullmakt, till en auktoriserad bildemontering, som även utfärdar mottagningsbevis till ägaren. Råder körförbud måste en bärgare, med tillstånd att hantera miljöfarligt avfall från Länsstyrelsen, anlitas. En sådan kan sökas via internet.

15 Sep 2021