Hur mycket är ersättning för att skrota bilen

Det finns olika faktorer som ska uppfyllas och det är det som avgör hur mycket betalt man får för sin bil. Kör man själv sin bil till bilskroten och den är komplett med en original katalysator, får du maximalt betalt för din bil. Nuvarande ersättning är 3000 kr för att skrota bilen i Göteborg. Eftersom priserna förändras kan du se dagsauktuella priser på hur mycket är skrotpremien.
Om du inte kan transportera din bil till skroten och behöver anlita en bärgare så blir det avdrag.
Det kan handla mellan 500-3000 kr avdrag beroende på olika faktorer. Man kan säga så här. Ju nyare och närmare en bilskrot i Göteborg som du bor, ju mer betalt får du. Behöver en bärgare åka väldigt långt för att hämta din bil blir det automatiskt mindre betalt. Saknas det delar eller att katalysatorn är bytt eller saknas blir det avdrag. För att få en värdering är det bästa sättet att höra av sig till bärgningstjänsten eller skroten.

 

 

Vad är en skrotbil Värd

Det är en fråga som många undrar. För 15 år sedan ersattes bilägaren av bilskrotningsfonden med ett visst belopp i skrotpremie. Då visste man redan innan skrotningen och avregistrering hur mycket betalt man skulle få. Idag är det skrotvärdet i den enskilda bilen som avgör hur mycket skroten betalar till bilägare som lämnar fordonet för skrotning. Bilmärke, årsmodell på bilen, om den har katalysator och hur många bra delar som går att sälja. Dessa 4 faktorer är det viktigaste när man räknar ut skrotvärdet. De flesta människor är medvetna att en liten Renault är billigare att köpa ny än en stor BMW. Pris skillnaden på dessa är cirka 5 gånger. Så är det även när bilarna når skroten. Bildelarna från BMW är betydligt mer eftertraktade och ju nyare de är desto dyrare är de. Bilar som är över 20 år gamla är det endast katalysatorn som är av värde. Eftersom bilägare med äldre fordon inte är intresserade att lägga ner för mycket pengar på bilen. Medelivslängden för bilar i Sverige är 17 år. Därför bör inte skroten demontera ner delar från vanliga personbilar som är 20 år eller äldre.

17 Sep 2021