Hur skrotar man en bil utan registreringsbevis

Det funkar inte utan bilens handlingar.Registrerad bilägare behöver beställa ett nytt registreringsbevis på Transportstyrelsen för att få bilen skrotad hos bilskrot i Göteborg. Det gör man på deras hemsida med bank-id genom att klicka sig fram till beställ registreringsbevis del 2. Görs detta med bank-id är det dessutom kostnadsfritt och kommer hemskickat direkt till brevlådan. Använd länkan nedanför om du behöver beställa ett nytt registreringsbevis.

BESTÄLL REGISTRERINGSBEVIS PÅ TRANSPORTSTYRELSEN

Det går även att ringa och beställa det på Transportstyrelsen, men då kostar det 50 kr och måste hämtas ut på ett av postens utlämningsställen. Utan registreringsbeviset går det inte att skrota bilen och få den avregistrerad från vägtrafikregistret. Registreringsbeviset del 2 är en värdehandling och måste alltid finnas med vid skrotning av fordonet.

 

 

När man fått bilens handlingar kan man skrota bilen

När Transportstyrelsen mottagit beställningen om nytt registreringsbevis tar det cirka 5 dagar innan det kommer på posten. Efter det kan man kontakta en auktoriserad bilskrot och få fordonet avregistrerat och skrotat på ett miljöriktigt sätt. När man skrota bilen i Göteborg skall skroten avge ett mottagningsbevis till bilägaren och ett skrotintyg till Transportstyrelsen. Detta tillsammans säkerställer att bilen dödas från alla register och inte kan återkomma på vägarna.

 

 

 

20 Sep 2021